Zwangerschaps­cursussen

In en rond Dronten zijn er verschillende zwangerschapscursussen te volgen die je voorbereiden op de bevalling. Een zwangerschapscursus is behalve gezellig ook leerzaam. Je kunt ervaringen uitwisselen met andere zwangeren, krijgt ademhalings- en ontspanningsoefeningen voor de bevalling en veel tips en informatie. De startdatum is afhankelijk van het soort zwangerschapscursus dat je volgt. De meeste cursussen starten rond de 24e week. Hieronder vind je een overzicht van de cursussen in de buurt van Dronten.

Mensendieck zwangerschapscursus met fitness: bewogen zwanger

In deze cursus wordt aandacht besteed aan alles omtrent de bevalling. Denk aan het opvangen van de weeën, het persen, zuchten en algehele ontspanningsoefeningen. Met oefeningen stabiliseer en ondersteun je het bekken en de fitness oefeningen zijn speciaal afgestemd op zwangeren.

Eén van de avonden is ook gericht op je partner, de partneravond. Ook zijn de houding en bewegingen in het dagelijks leven een belangrijk onderdeel tijdens de cursus.

Het is daarnaast mogelijk om de cursus privé thuis te volgen, zonder fitness. Voor meer informatie kun je kijken op www.bewogenzwanger.nl of contact opnemen met Anja Bruggink via 06-50906996 of anja@bewogenzwanger.nl.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

De haptonomische zwangerschapsbegeleiding is een individuele begeleiding per stel. Het speciale van deze begeleiding is, dat de partner evenveel betrokken wordt bij de oefeningen als de aanstaande moeder. Je leert als aanstaande ouders al vóór de geboorte op tedere wijze contact te maken met je ongeboren kind.

Vanaf de 20e week van de zwangerschap is het mogelijk hiermee te beginnen.  De begeleiding wordt aangevuld met belangrijke theoretische kennis uit de NVFB-ZwangerFit® cursus. Elke cursus duurt 45 minuten en bestaat uit 6 lessen: 5 voor de geboorte en 1 sessie met jullie baby, 3 maanden na de geboorte.

De cursus wordt gegeven door Andrea Eggen. Voor meer informatie: bel 0320-218108 of kijk op www.suguna.nl.

NVFB-ZwangerFit® of NVFB-ZwangerFit® plus bij Kerngezond Lelystad

De cursus NVFB-ZwangerFit® start vanaf de 15e week van de zwangerschap. Je volgt wekelijks een les van 1 uur met actieve oefeningen gericht op het onderhouden van kracht en conditie gedurende de zwangerschap. Daarnaast is er een blok van 4 weken theorie over zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. De laatste les van dit blok is de partnerles. Na de bevalling werk je 3 maanden door aan het herstel van je conditie.

Bij de cursus NVFB-ZwangerFit® plus volg je hetzelfde lespakket. Naast de lessen kan je, zolang de cursus loopt, zelfstandig onbeperkt gebruik maken van de fitnessfaciliteiten. In overleg is het mogelijk om een verkorte vorm van deze cursus te volgen.

Alle informatie over de cursus en het aanmelden vind je terug op de site www.kerngezond.eu of bel met Kerngezond: 0320-239225.

Zwangerschapszwemmen

Zwemmen is één van de sporten die je de hele zwangerschap door kunt beoefenen. In het water ontspannen overbelaste spieren, je voelt je lichter en je zwangere buik zit niet zo in de weg. Hierdoor verlopen bewegingen gemakkelijker en soepeler en worden bloedsomloop en ademhaling gestimuleerd. Zwangerschapszwemmen is op verschillende locaties mogelijk:

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een vorm van yoga waarbij je je voorbereidt op de geboorte van je kindje. Deze cursus helpt je om tijdens de zwangerschap soepel en vitaal te blijven en je wordt je beter bewust van je lichaam en je gevoelens. Tijdens de lessen leer je om meer rust en vertrouwen te krijgen in jezelf en om goed te kunnen ontspannen.
Een ontspannen lichaam laat de geboorte soepeler verlopen. Een goede ademhaling geeft rust en evenwicht en het bevordert het zelfvertrouwen waardoor er meer kracht naar boven komt.

Aanmelden voor zwangerschapsyoga kan bij:

Petra Valkenburg, zij is gekwalificeerd Fysiotherapeute en Zwangerschapsyogadocente. Voor meer informatie kun je het Fysiotherapie en Yogacentrum bellen: 0321-336048.

Of bij Renate Leonie de Vries, voor meer informatie:
Telefoon: 06 1715 6896
E-mail: info@yoga-4u.nl
www.yoga4u.nl

Mindful zwanger zijn

Mindful Zwanger Zijn is een unieke methode om je zwangerschap, bevalling én de periode na de geboorte van je baby bewust te ervaren. Zonder dat het veel tijd en inspanning vraagt, leer je eenvoudig te onthaasten en ontspanning te vinden. Zo creëer je ruimte voor jezelf en leer je luisteren én vertrouwen op je eigen gevoel. Ook maak je zo al contact met je (ongeboren) baby.

De cursus wordt gegeven door Anna van Amsterdam en Yvon Tuinte. Ook Marleen Huisman verzorgt deze cursus. Kijk voor meer informatie op de websites www.mindfulzwangerenbevallen.nl

Het is ook mogelijk een online cursus mindful zwanger en bevallen te volgen.

Hypnobirthing

HypnoBirthing® is een ontspannen en stress-vrije methode die gebaseerd is op het feit dat alle baby’s op een zachte, kalme en liefdevolle manier geboren zouden moeten worden. Tijdens de cursus leer je te vertrouwen op de natuurlijke manier van baren, te ontspannen en je lichaam te laten doen waar ze voor bedoeld is.

Door een aantal belangrijke technieken te oefenen worden gedachten geprogrammeerd en het lichaam wordt voorbereid op een gemakkelijke geboorte.

De cursus wordt op verschillende locaties gegeven. Deze zijn hier te vinden.

Samen bevallen

Deze zwangerschapscursus bied je de mogelijkheid om je samen met je partner voor te bereiden op de geboorte van jullie kind. Jullie krijgen veel en praktische informatie en technieken die tijdens de bevalling toegepast kunnen worden. Denk aan ademhalingstechnieken of hoe je partner jou kan helpen om de bevalling zo ontspannen mogelijk te doorlopen.

Deze cursus wordt gegeven in Elburg, Harderwijk of Zwolle.
De contact gegevens voor Elburg:
www.samenbevallen.nl
elburg@samenbevallen.nl
https://www.facebook.com/samenbevallenelburg/

Vitaal Mommy

Vitaal Mommy is een groepsles speciaal bedoeld voor zwangere en pas bevallen vrouwen. Je kunt van de 16e week van je zwangerschap tot aan de bevalling meedoen aan deze outdoor cursus. Zes weken na de geboorte van je baby kun je de draad weer oppakken. Even op je gemak ontzwangeren en toch actief bezig zijn met je gezondheid.

Vitaal Mommy is een lichte fitheidtraining om je conditie te verhogen met speciale aandacht voor coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en de bekkenbodem.
Tijdens de lessen maken we gebruik van klein oefenmateriaal, bankjes, stoepjes en muurtjes die we onderweg tegenkomen. Meer informatie vind je terug op www.vitaaloveral.nl of bel naar 06-26334754

EHBO bij zuigelingen en kinderen

Als je vader of moeder bent of dat binnenkort wordt, is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren) via de snelle en gemakkelijke cursus.
Iedereen die zich via Verloskundigen Dronten inschrijft betaalt voor deze EHBO cursus slechts € 94,95

Je volgt de cursus in je eigen tempo. Het bestaat uit een theorie en een praktijkgedeelte.
Theorie: Je leert de theorie online door het bekijken van foto’s, filmpjes en luisteren naar instructies. De theoriecursus wordt afgesloten met een eindtoets.
Praktijk: Nadat de theorie is behaald volg je één praktijkbijeenkomst. Hierbij oefen je, onder begeleiding van een erkende EHBO-instructeur de belangrijkste EHBO-handelingen. Deze praktijkles duurt vier uur. Er is ruimte voor maximaal 14 personen per cursusdatum.

banner-ehbo

Check nu of jouw verzekeraar een EHBO cursus vergoedt.