Zwangerschaps­cursussen

In en rond Dronten zijn er verschillende zwangerschapscursussen te volgen die je voorbereiden op de bevalling. Een zwangerschapscursus is behalve gezellig ook leerzaam. Je kunt ervaringen uitwisselen met andere zwangeren, krijgt ademhalings- en ontspanningsoefeningen voor de bevalling en veel tips en informatie. De startdatum is afhankelijk van het soort zwangerschapscursus dat je volgt. De meeste cursussen starten rond de 24e week. Hieronder vind je een overzicht van de cursussen in de buurt van Dronten.

VitaalOveral

Outdoor training Powermama is een groepsles speciaal bedoeld voor zwangere en pas bevallen vrouwen. Je kunt van de 16e week van je zwangerschap tot aan de bevalling meedoen aan deze outdoor cursus. Zes weken na de geboorte van je baby kun je de draad weer oppakken.
VitaalOveral verzorgt ook zwangerschapsyoga en geeft, samen met een bekkentherapeut, een volledige zwangerschapscursus ZwangerFit en voor na de bevalling; core restore, herstellen na de zwangerschap.

Meer informatie vind je terug op www.vitaaloveral.nl

Samen bevallen

Deze zwangerschapscursus bied je de mogelijkheid om je samen met je partner voor te bereiden op de geboorte van jullie kind. Jullie krijgen veel en praktische informatie en technieken die tijdens de bevalling toegepast kunnen worden.

Deze cursus wordt gegeven in Elburg, Harderwijk of Zwolle.
De contact gegevens voor Elburg:
www.samenbevallen.nl

Zwangerschapszwemmen

Zwemmen is één van de sporten die je de hele zwangerschap door kunt beoefenen. In het water ontspannen overbelaste spieren, je voelt je lichter en je zwangere buik zit niet zo in de weg. Hierdoor verlopen bewegingen gemakkelijker en soepeler en worden bloedsomloop en ademhaling gestimuleerd. Zwangerschapszwemmen is op verschillende locaties mogelijk:

Fijn zwanger

Een eendaagse bevalcursus voor aanstaande ouders. Deze cursus zit boordevol praktische tips en oefeningen. Voor meer informatie fijnzwanger

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

De haptonomische zwangerschapsbegeleiding is een individuele begeleiding per stel. Het speciale van deze begeleiding is, dat de partner evenveel betrokken wordt bij de oefeningen als de aanstaande moeder.

Vanaf de 20e week van de zwangerschap is het mogelijk hiermee te beginnen.

De cursus wordt gegeven door Andrea Eggen. Voor meer informatie: kijk op www.suguna.nl.

NVFB-ZwangerFit® of NVFB-ZwangerFit® plus bij Kerngezond Lelystad

De cursus NVFB-ZwangerFit® start vanaf de 15e week van de zwangerschap. Je volgt wekelijks een les van 1 uur met actieve oefeningen gericht op het onderhouden van kracht en conditie gedurende de zwangerschap. Daarnaast is er een blok van 4 weken theorie over zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd.

Alle informatie over de cursus en het aanmelden vind je terug op de site www.kerngezond.eu.

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een vorm van yoga waarbij je je voorbereidt op de geboorte van je kindje. Deze cursus helpt je om tijdens de zwangerschap soepel en vitaal te blijven en je wordt je beter bewust van je lichaam en je gevoelens.

Aanmelden voor zwangerschapsyoga kan bij:

Petra Valkenburg, zij is gekwalificeerd Fysiotherapeute en Zwangerschapsyogadocente. Voor meer informatie kun je het Fysiotherapie en Yogacentrum bellen: 0321-336048.

Dienke Monster van Studio Mind your Body. Voor meer informatie kun je haar mailen: Dienkemonster@kpnplanet.nl

Mindful zwanger zijn

Mindful Zwanger Zijn is een unieke methode om je zwangerschap, bevalling én de periode na de geboorte van je baby bewust te ervaren. Zonder dat het veel tijd en inspanning vraagt.

Kijk voor meer informatie op de website: www.mindfulzwangerenbevallen.nl

Het is ook mogelijk een online cursus mindful zwanger en bevallen te volgen.

Hypnobirthing

HypnoBirthing® is een ontspannen en stress-vrije methode die gebaseerd is op het feit dat alle baby’s op een zachte, kalme en liefdevolle manier geboren zouden moeten worden. Tijdens de cursus leer je te vertrouwen op de natuurlijke manier van baren, te ontspannen en je lichaam te laten doen waar ze voor bedoeld is.

De cursus wordt op verschillende locaties gegeven. Deze zijn hier te vinden.

EHBO bij zuigelingen en kinderen

Als je vader of moeder bent of dat binnenkort wordt, is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren) via de snelle en gemakkelijke cursus.

Je volgt de cursus in je eigen tempo. Het bestaat uit een theorie en een praktijkgedeelte.
Theorie: Je leert de theorie online door het bekijken van foto’s, filmpjes en luisteren naar instructies. De theoriecursus wordt afgesloten met een eindtoets.
Praktijk: Nadat de theorie is behaald volg je één praktijkbijeenkomst. Hierbij oefen je, onder begeleiding van een erkende EHBO-instructeur de belangrijkste EHBO-handelingen. Deze praktijkles duurt vier uur. Er is ruimte voor maximaal 14 personen per cursusdatum.

 

Check nu of jouw verzekeraar een EHBO cursus vergoedt.