Kraamweek

Kraambed: controles en begeleiding

Na je bevalling kunnen jullie samen met jullie baby genieten en elkaar leren kennen, maar het is wel fijn om dan nog goede zorg, begeleiding en ondersteuning te krijgen. Behalve de hulp die jullie krijgen van de kraamverzorgende, zullen wij jullie ook bijstaan tijdens het kraambed.

Bezoeken tijdens het kraambed

Verloskundige dronten-42

De kraamperiode duurt 10 dagen en begint na de bevalling. In deze periode komen wij verschillende keren thuis langs om te controleren hoe het gaat met moeder en kind en natuurlijk ook met jullie als gezin. We stemmen het aantal bezoeken af op het verloop van het kraambed en jullie behoefte.
Wanneer je na de bevalling eerst nog in het ziekenhuis moet blijven, ontvangen wij bericht zodra jullie weer thuis zijn. Wij komen dan de dag na jullie thuiskomst voor het eerst langs.

In de eerste periode na de geboorte krijgen jullie ook kraamzorg.

Medische controles en advies voor de kraamperiode

Tijdens onze bezoeken doen we medische controles, kunnen we advies geven over de voeding van jullie baby, is er alle tijd voor het stellen van jullie vragen en het nabespreken van de bevalling.

Als na de eerste week alles goed met jullie gaat, dan sluiten we de zorg af. We dragen de zorg dan over aan het consultatiebureau en de huisarts.

Nacontrole 6 weken na de bevalling

Na de kraamperiode kunnen jullie natuurlijk nog steeds met verloskundige vragen bij ons terecht. De eerste 6 weken kunnen jullie ons altijd bellen met vragen of andere zaken, hierna verwijzen we jullie naar het consultatiebureau en de huisarts.
Ook zien we jullie 6 weken na de geboorte graag nog op de praktijk terug voor een nacontrole.

Inschrijven kraambed

Ben je tijdens je zwangerschap en bevalling bij de gynaecoloog onder controle (geweest) vanwege een medische indicatie? Ook dan komen we graag langs om jullie te begeleiden in het kraambed. Je kunt je hieronder inschrijven voor een zogenaamd ‘los kraambed’ of je kunt naar onze praktijk bellen.

Ben je in het ziekenhuis onder begeleiding? Wij komen graag na de bevalling bij jou thuis voor de kraamvisites. Meld je hieronder aan.

    error: Beschermde content.
    nl_NLNederlands