Verloskundigen Dronten

Consultatiebureau

Consultatiebureau: controles en vaccinaties

Ongeveer twee weken na de geboorte van jullie kindje, komt de verpleegkundige van het consultatiebureau thuis kennismaken. Zij neemt informatiemateriaal mee en legt uit wat je kunt verwachten. Ook vraagt ze naar jullie familievoorgeschiedenis, het verloop van je zwangerschap en de bevalling. Informatie hierover legt ze vast in het dossier van jullie kindje. De familievoorgeschiedenis en het verloop van de zwangerschap en bevalling zijn namelijk van belang voor de verdere ontwikkeling van jullie kindje. Natuurlijk hebben jullie ook alle gelegenheid om vragen te stellen.

Als het nodig is, omdat jullie baby bijvoorbeeld nog niet goed genoeg drinkt of groeit, kunnen we afspreken dat de verpleegkundige van het consultatiebureau al eerder bij jullie langs komt. Meestal is dit één of enkele dagen nadat wij het kraambed hebben afgesloten. Zij neemt de zorg dan van ons over en controleert het verdere verloop van bijvoorbeeld de groei en de voedingen.

Bezoeken aan het consultatiebureau

Na het huisbezoek krijg je een uitnodiging om op het consultatiebureau te komen. In de eerste 4 jaar van het leven van je kind, word je 12 keer uitgenodigd. Het kan soms meer en soms minder zijn, afhankelijk van de situatie. Je kindje krijgt hier  vaccinaties aangeboden, maar het is niet verplicht gebruik te maken van het consultatiebureau en/of het vaccinatieprogramma.

Heb je tussendoor een vraag? Je kunt altijd terecht bij het inloopspreekuur. Tijdens dat inloopspreekuur wordt de groei van je kindje goed bijgehouden door je kindje te wegen en op te meten. Natuurlijk kun je ook al je vragen stellen.

Openingstijden inloopspreekuur consultatiebureaus:

Biddinghuizen
dinsdag 13.00-13.30 uur
Akkerhof 1 (Educatief centrum)

Dronten
woensdag 09.00-10.00 uur
De Ketting 12

Swifterbant
donderdag 11.00-11.45 uur
Penhoren 13

nl_NLNederlands