Verloskundigen Dronten

Borstvoeding en flesvoeding

Verloskundigen Dronten-28

Borst- en flesvoeding

Tijdens de zwangerschap zullen jullie er al over na hebben gedacht: welke voeding gaan we ons kindje geven? Borstvoeding of flesvoeding?

Het advies van de World Health Organisation (WHO) is om een baby, als het mogelijk is, in de eerste 6 maanden borstvoeding te geven. Wanneer je geen borstvoeding kunt geven, bijvoorbeeld vanwege medicijngebruik of een borstoperatie, of geen borstvoeding wilt geven, is flesvoeding een goed alternatief.

Om jullie te helpen een bewuste keuze te maken, geven we jullie op verschillende momenten in de zwangerschap folders mee over borst- en flesvoeding. Daarnaast kunnen jullie natuurlijk altijd jullie vragen over dit onderwerp met ons bespreken tijdens het spreekuur. Het belangrijkste is dat jullie je prettig voelen bij jullie keuze, want daar zijn jullie en jullie kindje het meest bij gebaat.

Borstvoeding: voorbereiding en begeleiding van een lactatiekundige

Het geven van borstvoeding is heel natuurlijk, maar dat betekent niet dat het altijd vanzelf gaat. Je kunt hier nog veel vragen over hebben. Of misschien twijfel je nog over je voedingskeuze. Mocht je vragen hebben of hulp willen krijgen, dan kun je dat altijd aangeven. Belangrijk bij borstvoeding is rust, ontspanning, aandacht en tijd.

Verwacht je problemen te krijgen bij het geven van borstvoeding, heb je in het verleden problemen ondervonden tijdens je borstvoedingsperiode of heb je specifieke vragen over borstvoeding? Bespreek dit met ons tijdens je zwangerschap.

Ook is het mogelijk om advies en begeleiding te krijgen van een lactatiekundige. Wij kunnen je vraag bijvoorbeeld voorleggen aan een lactatiekundige en een consult met haar regelen, zodat je vooraf advies kunt krijgen en goed voorbereid kunt gaan voeden.

Voorlichtingsavond over voeding

Wij geven regelmatig een voorlichtingsavond over voeding. Je kunt je hier aanmelden.

nl_NLNederlands