Kraamzorg

Kraamzorg: taken van een kraamverzorgende

Bij een thuisbevalling worden we geassisteerd door een kraamverzorgende. Na iedere bevalling begeleiden we samen met een kraamverzorgende het kraambed.

Iedere vrouw in Nederland heeft recht op kraamzorg. Een kraamverzorgende verricht dagelijks verschillende controles van moeder en kind en observeert het (drink-)gedrag van jullie baby. Zij noteert haar bevindingen in het kraamdossier en rapporteert eventuele bijzonderheden aan ons. Dit kan tijdens ons geplande bezoek in het kraambed plaatsvinden, maar het kan ook nodig zijn ons te bellen voor zaken die niet kunnen wachten tot wij langskomen.

Extra kraamzorg

Samen met de kraamverzorgende bespreken we welke zorg nodig is voor jullie en jullie kind. Uiteraard bepalen we dit altijd in overleg met jullie.

Er kunnen verschillende redenen zijn om het standaard aantal geïndiceerde uren kraamzorg uit te breiden met extra uren of dagen.

Behalve het observeren en rapporteren zal de kraamverzorgende jullie ook heel veel informatie en handige tips geven. En bovendien veel leren over de verzorging van jullie kindje.

error: Beschermde content.
nl_NLNederlands