Verloskundigen Dronten

Voorlichtingsavond bevalling

Voorbereiding op je bevalling

Wij willen jullie helpen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling door jullie informatie te geven en al jullie vragen te beantwoorden. Net als tijdens alle afspraken die je hebt bij onze praktijk, willen we jullie tijdens de bevalling graag begeleiden op die manier waar jullie behoefte aan hebben. Natuurlijk geldt hierbij wel dat het medisch verantwoord dient te zijn.

Als je er behoefte aan hebt om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden, kun je verschillende dingen doen. Een goede voorbereiding kan namelijk angst en onzekerheid wegnemen, waardoor je tijdens de bevalling meer ontspannen bent. Ontspanning zorgt ervoor dat je minder last van de pijn hebt en effectievere weeën hebt, waardoor je bevalling vlotter verloopt.

Behalve vragen stellen en informatie krijgen tijdens de controles, kun je je voorbereiden door bijvoorbeeld het lezen van online folders.

Voorlichtingsavond over de bevalling

Regelmatig organiseren we een voorlichtingsavond over de bevalling. Tijdens die avond bespreken we wat je kan verwachten tijdens de bevalling, waar je kan bevallen, welke vormen van pijnbestrijding er zijn en hoe de eerste week na de bevalling verloopt. Natuurlijk is er alle ruimte voor jullie vragen. Je kunt je hier inschrijven voor de voorlichtingsavonden. Het bezoeken van de voorlichtingsavond is gratis.

nl_NLNederlands